Ideer Til Feriens Indlæg

Navne på personer, steder og ting kaldes egennavne. De siges at være "korrekte", fordi de henviser til bestemte personer, steder eller ting, der er unikke og ikke kan udskiftes.

En persons navn er et egennavn, hvis det identificerer personen. For eksempel er John et egennavn, fordi det refererer til én bestemt person (John) og ikke nogen anden i verden. Et stednavn som New York City er også et egennavn, fordi det refererer til et bestemt sted (New York City) og ikke nogen anden by i verden. En tings navn er et egennavn, hvis det identificerer typen af ting i stedet for blot en hvilken som helst gammel forekomst af den type ting. For eksempel er "bil" ikke et egennavn, fordi der er mange typer biler (f.eks. Honda Civic), men "Toyota Corolla" er et egennavn, fordi der kun findes én type Toyota Corolla-bil på

– Jane Austen

Jane Austen blev født den 16. december 1775 i landsbyen Steventon, nær Basingstoke, i Hampshire, England. Der er få oplysninger om hendes liv fra fødselsdatoen indtil 1809, hvor hun udgav sin første roman.

Hun boede sammen med sine forældre, storesøster Cassandra og lillebror James i et stort hus kaldet "Det Store Hus". Hendes far, pastor George Austen, var præst på landet.

Hendes mor Cassandra døde, da Jane kun var 6 år gammel.

Da hun var 10 år gammel, blev Jane og Cassandra sendt på kostskole i Southampton (som er omkring 100 miles fra deres hjem). De blev der i 8 år, før de vendte hjem, fordi deres far blev syg.

Jane havde to andre søstre: Eliza, der døde meget ung, og Mary, der giftede sig, men ikke havde sine egne navnelapper børn.

I 1801 gik hun

– Charlotte Bronte

Charlotte Bronte var en engelsk forfatter, den ældste af de tre Bronte-søstre, der overlevede til voksenalderen, og hvis romaner er blevet klassikere i engelsk litteratur.

– Emily Bronte

Emily Bronte var en berømt forfatter, der skrev romanen "Wuthering Heights".

– George Eliot

George Eliot var pennenavnet på Mary Ann Evans, som var romanforfatter, journalist og oversætter.

George Eliot blev født i 1819 i Warwickshire, England. Hun døde den 22. december 1880 i en alder af 61. Hendes rigtige navn var Mary Ann Evans, og hun er mest kendt under sit pennenavn George Eliot. Hun er bedst kendt for sine romaner Adam Bede (1859), The Mill on the Floss (1860), Silas Marner (1861), Middlemarch (1872-3) og Daniel Deronda (1876).

Hun skrev mange andre romaner såsom Romola (1862-3), men de er ikke så berømte som disse.

– EE Cummings

EE Cummings blev født i 1894 og døde i 1962. Han er en af de mest berømte digtere i det 20. århundrede.

Dette afsnit giver en introduktion til digteren og hans arbejde med fokus på hans liv og karriere.